Sup Labu Berkrim

45m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: Roux

Arahan

1

Cairkan mentega dengan api sederhana, setelah cair, masukkan tepung dan pukul hingga tepung dan mentega sebati, ketepikan.

2

Dalam periuk sup, satukan labu, bawang besar, bawang putih, daun salam dan air Biarkan mendidih sehingga labu empuk.

3

Keluarkan daun salam, pindahkan sup ke dalam pengisar atau pemproses makanan, kisar sehingga rata.

4

Masukkan semula sup ke dalam periuk, biarkan ia mendidih dan pukul roux ke dalam sup sedikit demi sedikit sehingga ia larut dan menjadi sup pekat.

5

Masukkan krim masak dan perasakan sedia untuk dihidangkan.

6

Tips: Hidangkan dengan crouton atau roti bawang putih untuk mulut yang penuh dengan kenikmatan.

Tips:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 20% natrium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.