Sup Labu Berkrim
Bahan-bahan
Arahan
Cairkan mentega dengan api sederhana, setelah cair, masukkan tepung dan pukul hingga tepung dan mentega sebati, ketepikan.
Dalam periuk sup, satukan labu, bawang besar, bawang putih, daun salam dan air Biarkan mendidih sehingga labu empuk.
Keluarkan daun salam, pindahkan sup ke dalam pengisar atau pemproses makanan, kisar sehingga rata.
Masukkan semula sup ke dalam periuk, biarkan ia mendidih dan pukul roux ke dalam sup sedikit demi sedikit sehingga ia larut dan menjadi sup pekat.
Masukkan krim masak dan perasakan sedia untuk dihidangkan.
Tips: Hidangkan dengan crouton atau roti bawang putih untuk mulut yang penuh dengan kenikmatan.
Tips:
Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 20% natrium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.
Ulasan