Ayam Lemon Berkrim dengan Set Pasta Tumis

50m

Bahan-bahan

Ayam Lemon Berkrim
Bahan B: Sos lemon berkrim
Pasta Tumis
Tumis Sayur
Sup Lobak Merah dan Labu

Arahan

Kaedah untuk Ayam Lemon Berkrim
1

Untuk ayam, campurkan tepung, oregano kering dan garam di atas pinggan besar. Masukkan ayam ke dalamnya sehingga bersalut. Ketuk sebarang tepung yang berlebihan.

2

Panaskan minyak zaitun dalam kuali tidak melekat, goreng jalur ayam sehingga keemasan dan garing, kira-kira 2-4 minit pada setiap sisi. Ketepikan.

3

Untuk sos, panaskan minyak masak dalam kuali non-stick yang sama dan tumis bawang putih hingga perang.

4

Untuk sos, panaskan minyak masak dalam kuali non-stick yang sama dan tumis bawang putih hingga perang.

5

Masukkan ayam goreng ke dalam sos dan kacau rata.

Kaedah untuk Pasta Tumis
1

Panaskan minyak, tumis bawang putih dan cili flakes.

2

Masukkan spageti dan tomato ceri, gaul rata.

3

Perasakan dengan AJI-SHIO® dan SERI AJI®.

4

Taburkan pasli dan sedia untuk dihidangkan.

Kaedah untuk Sayur Tumis
1

Rebus semua sayuran dalam air mendidih sehingga lembut. Toskan dan ketepikan.

2

Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga kekuningan.

3

Masukkan sayur rebus tadi, kacau rata.

4

Perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Sedia untuk dihidangkan.

Kaedah untuk Sup Lobak Merah dan Labu
1

Letakkan labu, lobak merah, daun bawang, air, TUMIX®, AJI-SHIO® dan thyme dalam periuk, biarkan mendidih. Kecilkan api dan reneh selama 5-8 minit.

2

Pindahkan sup ke dalam pengisar atau pemproses makanan, kisar sehingga rata.

3

Kembalikan sup ke dalam periuk, kacau dengan santan. Sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.