Stew Berkrim
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan 25 g mentega dan minyak zaitun di dalam periuk.
2
Tumis bawang sehingga naik bau.
3
Masukkan lobak merah dan kacau selama 1-2 minit.
4
Masukkan ayam, kacau sehingga separuh masak.
5
Tambahkan lebihan mentega ke dalam periuk, perlahankan api. Tabur rata tepung gandum, kacau sebati sehingga meliputi ayam dan sayuran.
6
Tuangkan susu ke dalam periuk, kacau rata sehingga pekat.
7
Masukkan krim masakan dan cendawan butang, renehkan selama 1-2 minit.
8
Perasakan dengan Perencah Pati Ayam TUMIX®, Lada Berperisa AJI-SHIO® dan garam. Kacau sehingga sebati.
9
Sedia untuk dihidang.
Tips
1
Resipi ini boleh dihidang dengan tiga cara hidangan iaitu bersama nasi, pasta, atau roti.
×
Ulasan