Nasi Jagung

45m

Bahan-bahan

Bahan sampingan:

Arahan

1

Cairkan marjerin di dalam periuk yang telah dipanaskan, tumis kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan daun pandan sehingga wangi.

2

Masukkan bawang merah, bawang putih dan halia, tumis sehingga naik bau dan kekuningan.

3

Masukkan beras basmathi dan tumis seketika, kemudian pindahkan ke periuk nasi elektrik.

4

Masukkan Seri-AjiĀ® Perencah Nasi Goreng Ayam 72g, masukkan air, susu cair dan isi jagung manis. Kacau rata, tekan suis dan biarkan ia masak.

5

Taburkan bawang goreng dan daun sup. Sedia untuk dihidang.

6

Tip: Setelah nasi masak, gunakan garfu atau penyepit makanan (chopstick) untuk meleraikan nasi supaya nasi tidak hancur.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.