Set Papil Ikan Cod

45m

Bahan-bahan

Kentang Bakar
Bahan A: mentega bawang putih limau
Bahan B:
Sup Cendawan Butang

Arahan

Kaedah untuk Ubi Bakar
1

Potong kecil dan bakar hingga lembut.

Kaedah untuk Papillote Ikan Kod
1

Gaulkan bahan (A) hingga sebati.

2

Perap ikan tongkol dengan Stok Ikan Bilis TUMIX®.

3

Letakkan hirisan lobak merah, bok choy, bawang merah dan halia di atas kertas parchment.

4

Letakkan ikan di atas sayur-sayuran dan sapukan mentega bawang putih limau pada fillet.

5

Masukkan lemon pada fillet dan tutup kertas parchment.

6

Bakar pada suhu 200 C selama 15 minit atau sehingga masak.

Kaedah untuk Sup Cendawan Butang
1

Cairkan mentega, tumis bawang putih dan bawang besar.

2

Masukkan lobak merah dan cendawan, kacau rata.

3

Masukkan air dan Stok Ayam TUMIX®, renehkan sehingga lobak merah empuk.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.