Ayam ‘claypot’ Bersama Tauhu Jeruk

70m

Bahan-bahan

Bahan-bahan (A):

Arahan

1

Campurkan bahan-bahan (A) didalam mangkuk. Ketepikan.

2

Perap ayam dengan TUMIX® Stok Ayam, kicap cair dan kicap pekat. Biarkan ia diperap selama 30 minit.

3

Panaskan minyak dalam periuk tanah liat atau kuali. Tumis halia, bawang putih dan cili kering hingga wangi.

4

Masukkan ayam yang telah diperap, cendawan hitam dan daun bawang, kemudian tumis.

5

Kemudian masukkan bahan-bahan (A), tumis dan tutup dengan penutup. Kemudian reneh dengan api sederhana rendah selama 20 minit atau sehingga ayam masak sepenuhnya.

6

Tambahkan tepung jagung untuk memekatkan sos. Reneh sehingga sos pekat kepada kepekatan yang diingini.

7

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.