Set Ayam Pongteh

75m

Bahan-bahan

Ayam Pongteh
Kacang Panjang Tumis dengan Pes Udang Kering
Sup Tauhu Lada

Arahan

Kaedah untuk Ayam Pongteh
1

Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

2

Masukkan pes kacang yang telah ditapai, kicap gelap, gula aren dan air. Kacau rata.

3

Masukkan ayam dan kentang, biarkan mendidih kemudian tutup.

4

Kecilkan api dan renehkan sehingga kentang empuk.

5

Season with AJI-NO-MOTO® and AJI-SHIO®.

Kaedah Kacang Panjang Tumis dengan Pes Udang Kering
1

Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

2

Masukkan udang kering, pes cili, pes udang kering dan 2 sudu besar air.

3

Apabila adunan mendidih, masukkan kacang panjang, baki air dan Rasa Sifu™.

4

Tutup dan masak sehingga kacang panjang empuk.

Kaedah untuk Sup Tauhu Lada
1

Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

2

Masukkan air, pes udang kering dan TUMIX®.

3

Didihkan kemudian masukkan tauhu dan saderi. Masak sehingga sup mendidih semula.

4

Tutup api, masukkan AJI-SHIO® dan daun bawang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.