Gulungan Lasagne Bayam Berkeju
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi.
2
Masukkan daging ayam cincang. Kacau sebati.
3
Masukkan tomato, puri tomato dan herba campur.
4
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan gula.
5
Masukkan air dan reneh selama 10 minit. Ketepikan.
6
Tumiskan daun bayam dengan minyak masak sehingga lembut.
7
Tuangkan separuh daripada sos ke dalam bekas pembakar.
8
Letakkan bayam pada kulit lasagna. Gulungkan dan letakkan di dalam bekas pembakar.
9
Tuangkan lebihan sos di atas. Taburkan keju mozzarella.
10
Bakar pada suhu 180°c selama 20 minit atau sehingga keju keperangan.
11
Sedia untuk dihidang.
×
×
Ulasan