Gulungan Lasagne Bayam Berkeju

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: sos
Bahan-bahan B:

Arahan

1

Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi.

2

Masukkan daging ayam cincang. Kacau sebati.

3

Masukkan tomato, puri tomato dan herba campur.

4

Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan gula.

5

Masukkan air dan reneh selama 10 minit. Ketepikan.

6

Tumiskan daun bayam dengan minyak masak sehingga lembut.

7

Tuangkan separuh daripada sos ke dalam bekas pembakar.

8

Letakkan bayam pada kulit lasagna. Gulungkan dan letakkan di dalam bekas pembakar.

9

Tuangkan lebihan sos di atas. Taburkan keju mozzarella.

10

Bakar pada suhu 180°c selama 20 minit atau sehingga keju keperangan.

11

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.