Burger Daging

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A
Bahan-bahan B
Bahan-bahan C

Arahan

1

Masukkan ke semua bahan-bahan (A) ke dalam mangkuk, gaul rata dan perap seketika.

2

Bentukkan campuran daging mengikut saiz yang sesuai.

3

Celupkan patti dengan tepung ubi kayu sebelum menggoreng.

4

Panaskan kuali dan goreng patti sehingga masak. Ketepikan.

5

Sapukan mentega pada roti, letakkan di atas kuali leper sehingga bawahnya sedikit garing.

6

Sediakan roti burger, bahan-bahan (B) dan patti daging, taburkan sedikit AJI-SHIO® Lada Berperisa ke atas patti, tutup dengan potongan roti. Sedia dihidang.

Ulasan

  1. Rasa:Tahap Kesukaran:
    Sofiah Sarpan
    ★★★★★
    20/08/2023
    5/5
    5/5

    Burger ni kalau beli kat luar dapatnya daging nipis2 ajer...makan satu xcukup🤭🤭 lepasni boleh buat sendiri ikut resepi ni...nampak mudah ...🥰🥰tq

  2. Rasa:Tahap Kesukaran:
    Dmaryamnuzula@gmail.com
    ★★★★★
    10/08/2023
    5/5
    5/5

    Buat sendiri lagi jimat.

  3. Kalau beli yang pek-pek super, Nipis, Kering je bila goreng.... Lagi-lagi, ada-kala tak tau dalamnya ada lagi daging apa. Mujur resipi senang ni.. Tambah cheese leleh... uishhhh