Ikan Pembawa Tuah & Kekayaan

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan (A):
Sos (B):
Bahan Perencah (C):
Bahan Hiasan (D):

Arahan

1

Bersihkan ikan, toskan air dan sapu dengan bahan-bahan (A), diikuti dengan tepung jagung.

2

Satukan bahan-bahan sos (B) dalam periuk dan didih selama 10 minit. Kacau masuk bahan perencah (C). Pastikan sos panas sementara ikan disediakan.

3

Letak ikan di atas pinggan kukus, susun halia di atas ikan.

4

Taburkan asam boi dan isi ayam di atas ikan. Kukus selama 10 minit pada suhu tinggi. Pada minit ke-8, letak kubis dan taufu Jepun di sekeliling ikan dan terus kukus hingga ikan menjadi masak.

5

Singkirkan cecair dari ikan kukus.

6

Pindahkan ikan dan kondimen ke atas pinggan dan siram sos yang sudah disediakan.

7

Taburkan bahan hiasan (D) sebelum hidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.