Biskut pistasio
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan ketuhar pada 170°C.
2
Satukan semua bahan bersama Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g kecuali minyak masak dalam mangkuk. Gaul sebati.
3
Masukkan minyak masak dan uli sehingga menjadi doh.
4
Cedok 1 sudu kecil doh dan bulatkan. Ratakan perlahan-lahan menggunakan garfu.
5
Bakar selama 8 minit pada suhu 170°C atau sehingga perang keemasan.
6
Celupkan ¼ hingga ½ bahagian biskut dengan coklat putih dan taburkan pistachio yang ditumbuk serta kelopak mawar kering yang boleh dimakan. Biarkan ia mengeras sebelum disimpan.
7
Sedia untuk dihidang.
8
Tip: Jangan terlebih uli, ia boleh menyebabkan tekstur biskut anda menjadi keras. Masa memasak bergantung pada pengagihan haba anda di dalam ketuhar anda.
*Resipi ini menghasilkan 45 biji biskut
×
Ulasan