Biskut pistasio

30m

Bahan-bahan

Hiasan

Arahan

1

Panaskan ketuhar pada 170°C.

2

Satukan semua bahan bersama Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150g kecuali minyak masak dalam mangkuk. Gaul sebati.

3

Masukkan minyak masak dan uli sehingga menjadi doh.

4

Cedok 1 sudu kecil doh dan bulatkan. Ratakan perlahan-lahan menggunakan garfu.

5

Bakar selama 8 minit pada suhu 170°C atau sehingga perang keemasan.

6

Celupkan ¼ hingga ½ bahagian biskut dengan coklat putih dan taburkan pistachio yang ditumbuk serta kelopak mawar kering yang boleh dimakan. Biarkan ia mengeras sebelum disimpan.

7

Sedia untuk dihidang.

8

Tip: Jangan terlebih uli, ia boleh menyebabkan tekstur biskut anda menjadi keras. Masa memasak bergantung pada pengagihan haba anda di dalam ketuhar anda.

*Resipi ini menghasilkan 45 biji biskut

Ulasan

Tiada komen dijumpai.